Autisme TV, over ADHD, autisme en slaapproblemen

Press/Media: Interview

Description

Geschat wordt dat de meerderheid van de mensen met autisme slecht slaapt. Dat is een enorm aantal. Wat zijn de gevolgen daarvan? Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen met autisme die minder goed slapen, overdag minder goed functioneren, prikkelbaarder zijn en moeite hebben met het leggen van sociale contacten, etc, etc.

Raar eigenlijk dat er zo weinig aandacht is voor slaapproblemen in de autismezorg. Velen weten eigenlijk ook niet goed hoe te reageren als er slaapklachten op tafel komen. Kortom: het is tijd dat slaap stevige aandacht krijgt. Inclusief het gebruik van Melatonine, want daar bestaan ook veel misverstanden over.

Twee psychiaters trekken nu aan de bel en zij zitten aan tafel: Sandra Kooij, psychiater bij PsyQ en Shalini Soechitram, psychiater en somnoloog (slaapgeneeskundige) bij Pluryn. Beiden hebben veel kennis van slaapproblemen en psychiatrie en hoe je (al met simpele middelen) de slaap kunt verbeteren.

Kortom een boeiende uitzending voor iedereen die meer wil weten over slapen.

Subject

ADHD, autisme, slaapproblemen

Period17 Jun 2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleSlecht slapen, wat kun je er aan doen
  Media name/outletAutisme TV
  Country/TerritoryNetherlands
  Date17/06/2019
  DescriptionGeschat wordt dat de meerderheid van de mensen met autisme slecht slaapt. Dat is een enorm aantal. Wat zijn de gevolgen daarvan? Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen met autisme die minder goed slapen, overdag minder goed functioneren, prikkelbaarder zijn en moeite hebben met het leggen van sociale contacten, etc, etc.

  Raar eigenlijk dat er zo weinig aandacht is voor slaapproblemen in de autismezorg. Velen weten eigenlijk ook niet goed hoe te reageren als er slaapklachten op tafel komen. Kortom: het is tijd dat slaap stevige aandacht krijgt. Inclusief het gebruik van Melatonine, want daar bestaan ook veel misverstanden over.

  Twee psychiaters trekken nu aan de bel en zij zitten aan tafel: Sandra Kooij, psychiater bij PsyQ en Shalini Soechitram, psychiater en somnoloog (slaapgeneeskundige) bij Pluryn. Beiden hebben veel kennis van slaapproblemen en psychiatrie en hoe je (al met simpele middelen) de slaap kunt verbeteren.

  Kortom een boeiende uitzending voor iedereen die meer wil weten over slapen.
  PersonsSandra Kooij