Description

He Jiankui kreeg een golf van verontwaardiging over zich heen toen hij in november bekendmaakte twee baby's immuun te hebben gemaakt voor het hiv-virus door hun DNA aan te passen. Maar helemaal onverwacht kwam het nieuws niet. Als het zou gebeuren, dan vanuit China, was het idee. Het land loopt immers voorop in het snel toepassen van nieuwe technologie op allerlei vlakken.

Heeft onze Christelijke cultuur een rol bij de terughoudendheid in Europa? Martina Cornel stelt dat "Christenen niet per definitie tegen dergelijke technieken zijn. Theologen schrijven ook andere dingen, zegt ze. 'In theologische documenten van twintig jaar geleden staat vooral onder welke voorwaarden wij wel of geen genen aan mogen passen.' Van een volledige afkeuring was in die documenten geen sprake."

 

Subject

kiembaanmodificatie

CRISPR

publiek debat

Period19 Jan 2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleDesignbaby op komst
  Degree of recognitionNational
  Media typePrint
  Country/TerritoryNetherlands
  Date19/01/2019
  DescriptionWereldwijd werd afkeurend gereageerd toen in China een tweeling werd geboren bij wie genetische modificatie in de kiembaan had gezorgd voor een betere weerstand tegen HIV/AIDS. Speelt bij de Europese terughoudendheid onze Christelijke cultuur een rol? Martina Cornel stelt:
  Christenen zijn niet per definitie tegen dergelijke technieken. Theologen schrijven ook andere dingen, zegt ze. 'In theologische documenten van twintig jaar geleden staat vooral onder welke voorwaarden wij wel of geen genen aan mogen passen.' Van een volledige afkeuring was in die documenten geen sprake.
  PersonsMartina Cornel