Description

Uit onderzoek blijkt dat fysieke klachten en pijn bij zwarte mensen lager worden ingeschat dan bij witte mensen, waardoor mensen van kleur minder vaak de zorg ontvangen die ze nodig hebben. Wat zijn de gevolgen in de praktijk? En hoe zit dat specifiek in de verloskunde? Wat betekent het voor moeders en baby's van kleur? We praten er over met Bahar Goodarzi. Ze werkte lange tijd zelf als verloskundige en doet nu onderzoek in de Verloskundige Wetenschap. 

Period8 Apr 2022

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleUit onderzoek blijkt dat fysieke klachten en pijn bij zwarte mensen lager worden ingeschat dan bij witte mensen, waardoor mensen van kleur minder vaak de zorg ontvangen die ze nodig hebben. Wat zijn de gevolgen in de praktijk? En hoe zit dat specifiek in de verloskunde? Wat betekent het voor moeders en baby's van kleur? We praten er over met Bahar Goodarzi. Ze werkte lange tijd zelf als verloskundige en doet nu onderzoek in de Verloskundige Wetenschap.
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletRadio 1
  Media typeRadio
  Country/TerritoryNetherlands
  Date08/04/2022
  DescriptionUit onderzoek blijkt dat fysieke klachten en pijn bij zwarte mensen lager worden ingeschat dan bij witte mensen, waardoor mensen van kleur minder vaak de zorg ontvangen die ze nodig hebben. Wat zijn de gevolgen in de praktijk? En hoe zit dat specifiek in de verloskunde? Wat betekent het voor moeders en baby's van kleur? We praten er over met Bahar Goodarzi. Ze werkte lange tijd zelf als verloskundige en doet nu onderzoek in de Verloskundige Wetenschap.
  PersonsBahareh Goodarzi