Vraag het de Wetenschap(per): Hoe sport je gezond?

Press/Media: Interview

Description

Online question session ‘Vraag het de Wetenschap(per): Hoe sport je gezond?’ (Ask the Scientist: How to exercise healthily?) – Nationale Wetenschapsagenda (NWA)

Period4 Aug 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHoe sport je je gezond? - Vraag het de wetenschapper
  Degree of recognitionNational
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size27:54 min
  Country/TerritoryNetherlands
  Date04/08/2021
  DescriptionEén ding is zeker: sporten en bewegen is gezond. Veel mensen weten dat wel, maar toch doen we het te weinig. Volgens cijfers van het CBS sport de helft van de Nederlanders elke week, de andere helft minder dan één keer per week. Tegelijkertijd zitten we gemiddeld 8,9 uur per dag: op school, tijdens je werk of 's avonds op de bank als je zit te netflixen. Dit is alleen maar meer geworden door de coronapandemie! Hoe zorgen we ervoor dat we allemaal genoeg gaan bewegen? En hoeveel moet je sporten om fit en gezond te worden?

  Dr. Mai Chin A Paw is bewegingswetenschapper aan de VU Amsterdam en doet onderzoek naar de relatie tussen beweeggedrag en gezondheid, ze richt zich haar studie vooral op kinderen. Wat betekent het voor de gezondheid van kinderen, als ze hele dagen zitten? Hoe kun je ervoor zorgen dat je wel genoeg beweegt in tijden van corona? In deze Instagram live sessie stelden wij deze en meer van jullie vragen!
  Producer/AuthorNationale Wetenschapsagenda
  PersonsMai Chin A Paw