No photo of Margriet Pol,

Margriet Pol

DR.

20062023

Research activity per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research interests

Margriet Pol, ergotherapeut, sociaal gerontoloog is sinds 2020 werkzaam als senioronderzoeker op de afdeling ouderengeneeskunde bij het UNO Amsterdam (universitair netwerk ouderenzorg van het UMC locatie VUMC). Hierbij draagt ze bij aan de ontwikkeling van een ontwikkelpraktijk geriatrische revalidatie. Naast haar werk bij het UNO Amsterdam werkt ze als Hogeschool hoofddocent onderzoek bij de opleiding ergotherapie en senior onderzoeker bij het lectoraat Ergotherapie Participatie en Omgeving van het Centre of Expertise Urban Vitality van de Hogeschool van Amsterdam.

Margriet is in 2019 gepromoveerd naar de toepassing van sensortechnologie voor het ondersteunen het dagelijks functioneren bij zelfstandig wonende ouderen. Haar onderzoeksthema ligt op het gebied van geriatrische revalidatie en technologie. Kenmerkend voor het onderzoeksthema is dat het zich richt op het ondersteunen en mogelijk maken van dagelijkse activiteiten in de eigen omgeving om daarmee het meedoen in het  dagelijks en maatschappelijk leven te faciliteren. 

Ze begeleidt als copromotor binnen het UNO twee onderzoeksprojecten: 'kwaliteit van geriatrische revalidatie' en 'ambulante geriatrische revalidatie'. Ze is coördinerend onderzoeker van het onderzoek eHBGR (eHome Based Geriatric rehabilitation) bij Vivium Naarderheem. Daarnaast is ze vanuit de HvA copromotor en projectleider van het onderzoek OTHER, de toepassing van ehealth bij thuisrevalidatie van mensen na een beroerte. 

Network

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or