ANW-diensten tijdens de opleiding: Leerzaam voor aios, risico voor patiënt?

PI Noeverman-Poel, Esther Helmich, RM van der Leeuw, E Maan, JJS Rutten, J Wagenaar, M Smalbrugge

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Opleiden is balanceren: aan de ene kant moet de aios voldoende vrijheid en zelfstandigheid krijgen, aan de andere kant moet de patiëntveiligheid niet in gevaar komen. In ANW-diensten kan dit extra spannend zijn voor aios en opleider. De auteurs geven een overzicht van de beschikbare literatuur over supervisie tijdens de vervolgopleidingen en geven een aantal aanbevelingen voor verbeterde supervisie tijdens ANW-diensten.
Original languageDutch
JournalTijdschrift voor Ouderengeneeskunde
Volume4
Publication statusPublished - Sep 2018

Cite this

@article{d99434f20475428b990a05d8ce6911b0,
title = "ANW-diensten tijdens de opleiding: Leerzaam voor aios, risico voor pati{\"e}nt?",
abstract = "Opleiden is balanceren: aan de ene kant moet de aios voldoende vrijheid en zelfstandigheid krijgen, aan de andere kant moet de pati{\"e}ntveiligheid niet in gevaar komen. In ANW-diensten kan dit extra spannend zijn voor aios en opleider. De auteurs geven een overzicht van de beschikbare literatuur over supervisie tijdens de vervolgopleidingen en geven een aantal aanbevelingen voor verbeterde supervisie tijdens ANW-diensten.",
author = "PI Noeverman-Poel and Esther Helmich and {van der Leeuw}, RM and E Maan and JJS Rutten and J Wagenaar and M Smalbrugge",
year = "2018",
month = "9",
language = "Dutch",
volume = "4",
journal = "Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde",
issn = "1879-4637",
publisher = "Springer Science + Business Media",

}

ANW-diensten tijdens de opleiding : Leerzaam voor aios, risico voor patiënt? / Noeverman-Poel, PI; Helmich, Esther; van der Leeuw, RM; Maan, E; Rutten, JJS; Wagenaar, J; Smalbrugge, M.

In: Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde, Vol. 4, 09.2018.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - ANW-diensten tijdens de opleiding

T2 - Leerzaam voor aios, risico voor patiënt?

AU - Noeverman-Poel, PI

AU - Helmich, Esther

AU - van der Leeuw, RM

AU - Maan, E

AU - Rutten, JJS

AU - Wagenaar, J

AU - Smalbrugge, M

PY - 2018/9

Y1 - 2018/9

N2 - Opleiden is balanceren: aan de ene kant moet de aios voldoende vrijheid en zelfstandigheid krijgen, aan de andere kant moet de patiëntveiligheid niet in gevaar komen. In ANW-diensten kan dit extra spannend zijn voor aios en opleider. De auteurs geven een overzicht van de beschikbare literatuur over supervisie tijdens de vervolgopleidingen en geven een aantal aanbevelingen voor verbeterde supervisie tijdens ANW-diensten.

AB - Opleiden is balanceren: aan de ene kant moet de aios voldoende vrijheid en zelfstandigheid krijgen, aan de andere kant moet de patiëntveiligheid niet in gevaar komen. In ANW-diensten kan dit extra spannend zijn voor aios en opleider. De auteurs geven een overzicht van de beschikbare literatuur over supervisie tijdens de vervolgopleidingen en geven een aantal aanbevelingen voor verbeterde supervisie tijdens ANW-diensten.

M3 - Article

VL - 4

JO - Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde

JF - Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde

SN - 1879-4637

ER -