Collaboration in academic networks: Better patient care by science: implementations

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Binnen de academische netwerken ouderenzorg werken onderzoekers samen met professionals uit de ouderenzorg aan (zorg)innovaties en nieuwe kennis. Zorginnovaties waarvan bewezen is dat ze effectief zijn, zijn de moeite van het invoeren waard. Maar dat gaat niet vanzelf, zelfs niet als mensen enthousiast zijn, als er een voorbeeld beschikbaar is en als je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Een actieve aanpak is daarom nodig. Dit is de reden waarom er binnen het UNO-VUmc voor is gekozen om meer nadruk te leggen op de implementatie van kennis en innovaties die zijn ontwikkeld. Maar wat is implementatie eigenlijk? Waarom is het zo moeilijk? En wat is er nodig om het toch goed voor elkaar te krijgen?
Translated title of the contributionCollaboration in academic networks: Better patient care by science: implementations
Original languageDutch
JournalTijdschrift voor Ouderengeneeskunde
Volume2017
Issue number1
Publication statusPublished - Feb 2017

Cite this

@article{3cc716755e9345948e06848d5b9e4c06,
title = "Samenwerking in academische netwerken: Verbetering van pati{\"e}ntenzorg door wetenschap: Implementatie",
abstract = "Binnen de academische netwerken ouderenzorg werken onderzoekers samen met professionals uit de ouderenzorg aan (zorg)innovaties en nieuwe kennis. Zorginnovaties waarvan bewezen is dat ze effectief zijn, zijn de moeite van het invoeren waard. Maar dat gaat niet vanzelf, zelfs niet als mensen enthousiast zijn, als er een voorbeeld beschikbaar is en als je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Een actieve aanpak is daarom nodig. Dit is de reden waarom er binnen het UNO-VUmc voor is gekozen om meer nadruk te leggen op de implementatie van kennis en innovaties die zijn ontwikkeld. Maar wat is implementatie eigenlijk? Waarom is het zo moeilijk? En wat is er nodig om het toch goed voor elkaar te krijgen?",
author = "E.M. Wattel and {van Buul}, LW and R.B. Veenhuizen",
year = "2017",
month = "2",
language = "Dutch",
volume = "2017",
journal = "Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde",
issn = "1879-4637",
publisher = "Springer Science + Business Media",
number = "1",

}

TY - JOUR

T1 - Samenwerking in academische netwerken

T2 - Verbetering van patiëntenzorg door wetenschap: Implementatie

AU - Wattel, E.M.

AU - van Buul, LW

AU - Veenhuizen, R.B.

PY - 2017/2

Y1 - 2017/2

N2 - Binnen de academische netwerken ouderenzorg werken onderzoekers samen met professionals uit de ouderenzorg aan (zorg)innovaties en nieuwe kennis. Zorginnovaties waarvan bewezen is dat ze effectief zijn, zijn de moeite van het invoeren waard. Maar dat gaat niet vanzelf, zelfs niet als mensen enthousiast zijn, als er een voorbeeld beschikbaar is en als je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Een actieve aanpak is daarom nodig. Dit is de reden waarom er binnen het UNO-VUmc voor is gekozen om meer nadruk te leggen op de implementatie van kennis en innovaties die zijn ontwikkeld. Maar wat is implementatie eigenlijk? Waarom is het zo moeilijk? En wat is er nodig om het toch goed voor elkaar te krijgen?

AB - Binnen de academische netwerken ouderenzorg werken onderzoekers samen met professionals uit de ouderenzorg aan (zorg)innovaties en nieuwe kennis. Zorginnovaties waarvan bewezen is dat ze effectief zijn, zijn de moeite van het invoeren waard. Maar dat gaat niet vanzelf, zelfs niet als mensen enthousiast zijn, als er een voorbeeld beschikbaar is en als je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Een actieve aanpak is daarom nodig. Dit is de reden waarom er binnen het UNO-VUmc voor is gekozen om meer nadruk te leggen op de implementatie van kennis en innovaties die zijn ontwikkeld. Maar wat is implementatie eigenlijk? Waarom is het zo moeilijk? En wat is er nodig om het toch goed voor elkaar te krijgen?

M3 - Article

VL - 2017

JO - Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde

JF - Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde

SN - 1879-4637

IS - 1

ER -