Collaboration in academic networks: Improving patient care by research: on the move!

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Methode

Doelgroep
Bewoners van verblijfsafdelingen die konden lopen, de afgelopen maanden minimaal één keer waren gevallen en in staat waren om opdrachten uit te voeren.

Interventie
Beweeggroep vijfmaal per week in de maanden november en december bestaande uit vijf minuten warming up, 30 minuten matig intensief bewegen en vijf minuten cooling down.

Meetmethode
effect (pretest-posttest design): aantal valincidenten (MIC-rapportage) + 6 minuten wandeltest (6MWT)
uitvoerbaarheid: gegevens over aanwezigheid + vragenlijst

Conclusie
De nieuwsgierigheid van de fysiotherapeuten van Beweging 3.0 heeft geleid tot een veelbelovende interventie die zorgorganisaties de kans biedt om hun patiënten meer te laten bewegen en daarbij het aantal valincidenten fors te verminderen. Zo draagt de samenwerking tussen wetenschap en praktijk bij aan verbetering van de ouderenzorg.
Translated title of the contributionCollaboration in academic networks: Improving patient care by research: on the move!
Original languageDutch
JournalTijdschrift voor Ouderengeneeskunde
Volume2015
Issue number1
Publication statusPublished - Feb 2015

Cite this

@article{46e3e58dee02492aaf0229bc34fcc7f3,
title = "Samenwerking in academisch netwerken: Verbetering van pati{\"e}ntenzorg door wetenschap: in beweging!",
abstract = "MethodeDoelgroepBewoners van verblijfsafdelingen die konden lopen, de afgelopen maanden minimaal {\'e}{\'e}n keer waren gevallen en in staat waren om opdrachten uit te voeren.InterventieBeweeggroep vijfmaal per week in de maanden november en december bestaande uit vijf minuten warming up, 30 minuten matig intensief bewegen en vijf minuten cooling down.Meetmethodeeffect (pretest-posttest design): aantal valincidenten (MIC-rapportage) + 6 minuten wandeltest (6MWT)uitvoerbaarheid: gegevens over aanwezigheid + vragenlijstConclusieDe nieuwsgierigheid van de fysiotherapeuten van Beweging 3.0 heeft geleid tot een veelbelovende interventie die zorgorganisaties de kans biedt om hun pati{\"e}nten meer te laten bewegen en daarbij het aantal valincidenten fors te verminderen. Zo draagt de samenwerking tussen wetenschap en praktijk bij aan verbetering van de ouderenzorg.",
author = "E.M. Wattel",
year = "2015",
month = "2",
language = "Dutch",
volume = "2015",
journal = "Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde",
issn = "1879-4637",
publisher = "Springer Science + Business Media",
number = "1",

}

Samenwerking in academisch netwerken : Verbetering van patiëntenzorg door wetenschap: in beweging! / Wattel, E.M.

In: Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde, Vol. 2015, No. 1, 02.2015.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Samenwerking in academisch netwerken

T2 - Verbetering van patiëntenzorg door wetenschap: in beweging!

AU - Wattel, E.M.

PY - 2015/2

Y1 - 2015/2

N2 - MethodeDoelgroepBewoners van verblijfsafdelingen die konden lopen, de afgelopen maanden minimaal één keer waren gevallen en in staat waren om opdrachten uit te voeren.InterventieBeweeggroep vijfmaal per week in de maanden november en december bestaande uit vijf minuten warming up, 30 minuten matig intensief bewegen en vijf minuten cooling down.Meetmethodeeffect (pretest-posttest design): aantal valincidenten (MIC-rapportage) + 6 minuten wandeltest (6MWT)uitvoerbaarheid: gegevens over aanwezigheid + vragenlijstConclusieDe nieuwsgierigheid van de fysiotherapeuten van Beweging 3.0 heeft geleid tot een veelbelovende interventie die zorgorganisaties de kans biedt om hun patiënten meer te laten bewegen en daarbij het aantal valincidenten fors te verminderen. Zo draagt de samenwerking tussen wetenschap en praktijk bij aan verbetering van de ouderenzorg.

AB - MethodeDoelgroepBewoners van verblijfsafdelingen die konden lopen, de afgelopen maanden minimaal één keer waren gevallen en in staat waren om opdrachten uit te voeren.InterventieBeweeggroep vijfmaal per week in de maanden november en december bestaande uit vijf minuten warming up, 30 minuten matig intensief bewegen en vijf minuten cooling down.Meetmethodeeffect (pretest-posttest design): aantal valincidenten (MIC-rapportage) + 6 minuten wandeltest (6MWT)uitvoerbaarheid: gegevens over aanwezigheid + vragenlijstConclusieDe nieuwsgierigheid van de fysiotherapeuten van Beweging 3.0 heeft geleid tot een veelbelovende interventie die zorgorganisaties de kans biedt om hun patiënten meer te laten bewegen en daarbij het aantal valincidenten fors te verminderen. Zo draagt de samenwerking tussen wetenschap en praktijk bij aan verbetering van de ouderenzorg.

M3 - Article

VL - 2015

JO - Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde

JF - Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde

SN - 1879-4637

IS - 1

ER -