Dragerschapscreening: gericht op risicogroepen of populatiebreed? Verslag van een stakeholdermeeting POM project

KCA Holtkamp, P Lakeman, MC van Maarle, S van der Hout, WJ Dondorp, E van Vliet-Lochotzki, MC Cornel, L Henneman

Research output: Book/ReportReportAcademic

1 Downloads (Pure)

Abstract

Op 29 januari 2016 is ten behoeve van het ZonMw POM project (Preconceptioneel dragerschaponderzoek Op Maat) een stakeholdermeeting gehouden om de (toekomstige) implementatie van dragerschapscreening te bespreken. Het doel van de bijeenkomst was de aanknopingspunten en uitdagingen voor een verantwoorde introductie van dragerschapscreening in Nederland in kaart te brengen. Tijdens de bijeenkomst zijn de resultaten uit eerdere onderdelen van het project gepresenteerd, is met verschillende betrokken stakeholders gezocht naar mogelijke oplossingen voor (potentiële) problemen bij de huidige implementatie van screening, met name gericht op specifieke risicogroepen, en zijn mogelijkheden van een (toekomstig) aanbod van screening op meerdere aandoeningen in de algemene bevolking verkend. Dit verslag geeft een samenvatting van de gehouden voordrachten en van de gevoerde discussie.
Original languageDutch
Place of PublicationVUmc Amsterdam
Number of pages14
Publication statusPublished - 29 Jan 2016

Cite this

@book{0cb47948f2c84729b62886014d9a5702,
title = "Dragerschapscreening: gericht op risicogroepen of populatiebreed?: Verslag van een stakeholdermeeting POM project",
abstract = "Op 29 januari 2016 is ten behoeve van het ZonMw POM project (Preconceptioneel dragerschaponderzoek Op Maat) een stakeholdermeeting gehouden om de (toekomstige) implementatie van dragerschapscreening te bespreken. Het doel van de bijeenkomst was de aanknopingspunten en uitdagingen voor een verantwoorde introductie van dragerschapscreening in Nederland in kaart te brengen. Tijdens de bijeenkomst zijn de resultaten uit eerdere onderdelen van het project gepresenteerd, is met verschillende betrokken stakeholders gezocht naar mogelijke oplossingen voor (potenti{\"e}le) problemen bij de huidige implementatie van screening, met name gericht op specifieke risicogroepen, en zijn mogelijkheden van een (toekomstig) aanbod van screening op meerdere aandoeningen in de algemene bevolking verkend. Dit verslag geeft een samenvatting van de gehouden voordrachten en van de gevoerde discussie.",
author = "KCA Holtkamp and P Lakeman and {van Maarle}, MC and {van der Hout}, S and WJ Dondorp and {van Vliet-Lochotzki}, E and MC Cornel and L Henneman",
year = "2016",
month = "1",
day = "29",
language = "Dutch",

}

Dragerschapscreening: gericht op risicogroepen of populatiebreed? Verslag van een stakeholdermeeting POM project. / Holtkamp, KCA; Lakeman, P; van Maarle, MC; van der Hout, S; Dondorp, WJ; van Vliet-Lochotzki, E; Cornel, MC; Henneman, L.

VUmc Amsterdam, 2016. 14 p.

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Dragerschapscreening: gericht op risicogroepen of populatiebreed?

T2 - Verslag van een stakeholdermeeting POM project

AU - Holtkamp, KCA

AU - Lakeman, P

AU - van Maarle, MC

AU - van der Hout, S

AU - Dondorp, WJ

AU - van Vliet-Lochotzki, E

AU - Cornel, MC

AU - Henneman, L

PY - 2016/1/29

Y1 - 2016/1/29

N2 - Op 29 januari 2016 is ten behoeve van het ZonMw POM project (Preconceptioneel dragerschaponderzoek Op Maat) een stakeholdermeeting gehouden om de (toekomstige) implementatie van dragerschapscreening te bespreken. Het doel van de bijeenkomst was de aanknopingspunten en uitdagingen voor een verantwoorde introductie van dragerschapscreening in Nederland in kaart te brengen. Tijdens de bijeenkomst zijn de resultaten uit eerdere onderdelen van het project gepresenteerd, is met verschillende betrokken stakeholders gezocht naar mogelijke oplossingen voor (potentiële) problemen bij de huidige implementatie van screening, met name gericht op specifieke risicogroepen, en zijn mogelijkheden van een (toekomstig) aanbod van screening op meerdere aandoeningen in de algemene bevolking verkend. Dit verslag geeft een samenvatting van de gehouden voordrachten en van de gevoerde discussie.

AB - Op 29 januari 2016 is ten behoeve van het ZonMw POM project (Preconceptioneel dragerschaponderzoek Op Maat) een stakeholdermeeting gehouden om de (toekomstige) implementatie van dragerschapscreening te bespreken. Het doel van de bijeenkomst was de aanknopingspunten en uitdagingen voor een verantwoorde introductie van dragerschapscreening in Nederland in kaart te brengen. Tijdens de bijeenkomst zijn de resultaten uit eerdere onderdelen van het project gepresenteerd, is met verschillende betrokken stakeholders gezocht naar mogelijke oplossingen voor (potentiële) problemen bij de huidige implementatie van screening, met name gericht op specifieke risicogroepen, en zijn mogelijkheden van een (toekomstig) aanbod van screening op meerdere aandoeningen in de algemene bevolking verkend. Dit verslag geeft een samenvatting van de gehouden voordrachten en van de gevoerde discussie.

M3 - Report

BT - Dragerschapscreening: gericht op risicogroepen of populatiebreed?

CY - VUmc Amsterdam

ER -

Holtkamp KCA, Lakeman P, van Maarle MC, van der Hout S, Dondorp WJ, van Vliet-Lochotzki E et al. Dragerschapscreening: gericht op risicogroepen of populatiebreed? Verslag van een stakeholdermeeting POM project. VUmc Amsterdam, 2016. 14 p.