The adverse health effects of shift work: The role of sleep quality and lifestyle

Research output: Book/ReportReportProfessional

42 Downloads (Pure)

Abstract

In onze 24-uurs economie komt nachtwerk en werk in ploegendienst steeds vaker voor. In dit onderzoek is met data van 7.000-15.000 werknemers onderzocht in hoeverre werken in ploegendienst gerelateerd is aan obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en mentale gezondheidsproblemen. Er is gekeken of de hogere kans op gezondheidsproblemen verklaard kon worden door verminderde slaapkwaliteit en een ongezondere leefstijl onder werknemers die in ploegendienst werkten. Daarnaast is in kaart gebracht welke subgroepen een verhoogd risico lopen op gezondheidsproblemen door het werken in ploegendienst. De resultaten van dit onderzoek zijn beschreven in de factsheet.

Translated title of the contributionThe adverse health effects of shift work: The role of sleep quality and lifestyle
Original languageDutch
Number of pages2
Publication statusPublished - 5 Aug 2019

Cite this

@book{1bc91282daa6435e86bd59a745624efa,
title = "De gezondheidseffecten van werken in ploegendienst: De rol van slaap kwaliteit en leefstijl",
abstract = "In onze 24-uurs economie komt nachtwerk en werk in ploegendienst steeds vaker voor. In dit onderzoek is met data van 7.000-15.000 werknemers onderzocht in hoeverre werken in ploegendienst gerelateerd is aan obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en mentale gezondheidsproblemen. Er is gekeken of de hogere kans op gezondheidsproblemen verklaard kon worden door verminderde slaapkwaliteit en een ongezondere leefstijl onder werknemers die in ploegendienst werkten. Daarnaast is in kaart gebracht welke subgroepen een verhoogd risico lopen op gezondheidsproblemen door het werken in ploegendienst. De resultaten van dit onderzoek zijn beschreven in de factsheet.",
keywords = "ploegendienst, nachtwerk, leefstijl, shift work, night work, Lifestyle, sleep quality, slaapkwaliteit",
author = "G Hulsegge",
year = "2019",
month = "8",
day = "5",
language = "Dutch",

}

De gezondheidseffecten van werken in ploegendienst : De rol van slaap kwaliteit en leefstijl. / Hulsegge, G.

2019. 2 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - De gezondheidseffecten van werken in ploegendienst

T2 - De rol van slaap kwaliteit en leefstijl

AU - Hulsegge, G

PY - 2019/8/5

Y1 - 2019/8/5

N2 - In onze 24-uurs economie komt nachtwerk en werk in ploegendienst steeds vaker voor. In dit onderzoek is met data van 7.000-15.000 werknemers onderzocht in hoeverre werken in ploegendienst gerelateerd is aan obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en mentale gezondheidsproblemen. Er is gekeken of de hogere kans op gezondheidsproblemen verklaard kon worden door verminderde slaapkwaliteit en een ongezondere leefstijl onder werknemers die in ploegendienst werkten. Daarnaast is in kaart gebracht welke subgroepen een verhoogd risico lopen op gezondheidsproblemen door het werken in ploegendienst. De resultaten van dit onderzoek zijn beschreven in de factsheet.

AB - In onze 24-uurs economie komt nachtwerk en werk in ploegendienst steeds vaker voor. In dit onderzoek is met data van 7.000-15.000 werknemers onderzocht in hoeverre werken in ploegendienst gerelateerd is aan obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en mentale gezondheidsproblemen. Er is gekeken of de hogere kans op gezondheidsproblemen verklaard kon worden door verminderde slaapkwaliteit en een ongezondere leefstijl onder werknemers die in ploegendienst werkten. Daarnaast is in kaart gebracht welke subgroepen een verhoogd risico lopen op gezondheidsproblemen door het werken in ploegendienst. De resultaten van dit onderzoek zijn beschreven in de factsheet.

KW - ploegendienst

KW - nachtwerk

KW - leefstijl

KW - shift work

KW - night work

KW - Lifestyle

KW - sleep quality

KW - slaapkwaliteit

M3 - Report

BT - De gezondheidseffecten van werken in ploegendienst

ER -