Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s: Verslag van een stakeholdermeeting ESPRIT studie

RV van Schendel, AMA Lachmeijer, WJ Dondorp, Eva Pajkrt, E van Vliet-Lachotzki, L Henneman

Research output: Book/ReportReportProfessional

4 Downloads (Pure)

Abstract

Op 25 november 2014 is ten behoeve van de ESPRIT I studie een stakeholdermeeting gehouden om de (toekomstige) implementatie van niet-invasieve prenatale testen (NIPT) te bespreken.
Het doel van de bijeenkomst was de aanknopingspunten en uitdagingen voor een verantwoorde introductie van NIPT in Nederland in kaart te brengen. Om dit te bewerkstelligen werden aan de genodigden verschillende scenario’s voorgelegd en werden de potentiële gevolgen per scenario geïnventariseerd voor wat betreft een geïnformeerde keuze en psychische ervaringen van de zwangere, de counseling door de zorgverlener en de praktische aspecten. Dit verslag geeft een samenvatting van de gehouden voordrachten en van de gevoerde discussie.
Original languageDutch
Place of PublicationVUmc Amsterdam
Number of pages12
Publication statusPublished - 25 Nov 2014

Cite this

van Schendel, RV., Lachmeijer, AMA., Dondorp, WJ., Pajkrt, E., van Vliet-Lachotzki, E., & Henneman, L. (2014). Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s: Verslag van een stakeholdermeeting ESPRIT studie. VUmc Amsterdam.
van Schendel, RV ; Lachmeijer, AMA ; Dondorp, WJ ; Pajkrt, Eva ; van Vliet-Lachotzki, E ; Henneman, L. / Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s : Verslag van een stakeholdermeeting ESPRIT studie. VUmc Amsterdam, 2014. 12 p.
@book{e16616d293474c648c8f6b188a3a3215,
title = "Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s: Verslag van een stakeholdermeeting ESPRIT studie",
abstract = "Op 25 november 2014 is ten behoeve van de ESPRIT I studie een stakeholdermeeting gehouden om de (toekomstige) implementatie van niet-invasieve prenatale testen (NIPT) te bespreken.Het doel van de bijeenkomst was de aanknopingspunten en uitdagingen voor een verantwoorde introductie van NIPT in Nederland in kaart te brengen. Om dit te bewerkstelligen werden aan de genodigden verschillende scenario’s voorgelegd en werden de potenti{\"e}le gevolgen per scenario ge{\"i}nventariseerd voor wat betreft een ge{\"i}nformeerde keuze en psychische ervaringen van de zwangere, de counseling door de zorgverlener en de praktische aspecten. Dit verslag geeft een samenvatting van de gehouden voordrachten en van de gevoerde discussie.",
author = "{van Schendel}, RV and AMA Lachmeijer and WJ Dondorp and Eva Pajkrt and {van Vliet-Lachotzki}, E and L Henneman",
year = "2014",
month = "11",
day = "25",
language = "Dutch",

}

van Schendel, RV, Lachmeijer, AMA, Dondorp, WJ, Pajkrt, E, van Vliet-Lachotzki, E & Henneman, L 2014, Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s: Verslag van een stakeholdermeeting ESPRIT studie. VUmc Amsterdam.

Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s : Verslag van een stakeholdermeeting ESPRIT studie. / van Schendel, RV; Lachmeijer, AMA; Dondorp, WJ; Pajkrt, Eva; van Vliet-Lachotzki, E; Henneman, L.

VUmc Amsterdam, 2014. 12 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s

T2 - Verslag van een stakeholdermeeting ESPRIT studie

AU - van Schendel, RV

AU - Lachmeijer, AMA

AU - Dondorp, WJ

AU - Pajkrt, Eva

AU - van Vliet-Lachotzki, E

AU - Henneman, L

PY - 2014/11/25

Y1 - 2014/11/25

N2 - Op 25 november 2014 is ten behoeve van de ESPRIT I studie een stakeholdermeeting gehouden om de (toekomstige) implementatie van niet-invasieve prenatale testen (NIPT) te bespreken.Het doel van de bijeenkomst was de aanknopingspunten en uitdagingen voor een verantwoorde introductie van NIPT in Nederland in kaart te brengen. Om dit te bewerkstelligen werden aan de genodigden verschillende scenario’s voorgelegd en werden de potentiële gevolgen per scenario geïnventariseerd voor wat betreft een geïnformeerde keuze en psychische ervaringen van de zwangere, de counseling door de zorgverlener en de praktische aspecten. Dit verslag geeft een samenvatting van de gehouden voordrachten en van de gevoerde discussie.

AB - Op 25 november 2014 is ten behoeve van de ESPRIT I studie een stakeholdermeeting gehouden om de (toekomstige) implementatie van niet-invasieve prenatale testen (NIPT) te bespreken.Het doel van de bijeenkomst was de aanknopingspunten en uitdagingen voor een verantwoorde introductie van NIPT in Nederland in kaart te brengen. Om dit te bewerkstelligen werden aan de genodigden verschillende scenario’s voorgelegd en werden de potentiële gevolgen per scenario geïnventariseerd voor wat betreft een geïnformeerde keuze en psychische ervaringen van de zwangere, de counseling door de zorgverlener en de praktische aspecten. Dit verslag geeft een samenvatting van de gehouden voordrachten en van de gevoerde discussie.

M3 - Report

BT - Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s

CY - VUmc Amsterdam

ER -

van Schendel RV, Lachmeijer AMA, Dondorp WJ, Pajkrt E, van Vliet-Lachotzki E, Henneman L. Verantwoorde introductie van NIPT: Huidige en toekomstige scenario’s: Verslag van een stakeholdermeeting ESPRIT studie. VUmc Amsterdam, 2014. 12 p.